VIDEO Camioane, umplute cu 20 de tone de droguri oprite de poliție Recomandat

VIDEO Camioane, umplute cu 20 de tone de droguri oprite de poliție

Poliția Națională și Garda Civilă, cu sprijinul Europol, au destructurat complet, după arestarea celor 61 de presupuși autori, cea mai mare organizație criminală dedicată traficului de droguri din vestul Europei care a introdus cantități mari de cocaină și hașiș în Spania.

Potrivit Poliției ancheta a început în februarie 2021, când două acțiuni independente ale Poliției Naționale și ale Gărzii Civile au culminat cu sechestrarea a 13 tone de hașiș . Pentru a ascunde acest narcotic, gruparea criminală a simulat drogul în transporturi de roșii și alte fructe.

Ca urmare a unei coordonări polițienești excelente, s-a stabilit că gruparea infracțională spaniolă este responsabilă pentru introducerea a 16 tone de cocaină sosite în containere maritime din America de Sud. 

În cazul introducerii cocainei, aceasta a ajuns în Spania din Columbia și Costa Rica, țări în care liderii acestei organizații au menținut contact direct cu furnizorii. Ei au ascuns drogul în transporturi de roșii și pepeni verzi. Ei se asigurau că primii doi paleți care s-au găsit la deschiderea ușii din spate a remorcii erau cu fructe.

Organizația a conceput un plan operațional care permitea introducerea cu o oarecare frecvență a camioanelor încărcate cu peste 20 de tone de cocaină dar și de hașiș . 

În total, s-a ajus la  peste 150 de tone de hașiș transportat, din care că mai mult de 83 au fost sechestrate.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.