VIDEO Camioane fără șofer încep să fie testate pe o autostradă în Australia Recomandat

VIDEO Camioane fără șofer încep să fie testate pe o autostradă în Australia

Un nou test de șase luni pentru a testa viabilitatea vehiculelor comerciale grele autonome va începe astăzi pe autostrada Citylink și pe autostrada Monash din Melbourne.

În continuarea unui test desfășurat la sfârșitul anului 2022 - din oraș până la Warrigal Road și înapoi - noul program va vedea două camioane autonome care vor conduce din Portul Melbourne până la Dandenong, înainte de a se întoarce.

testul va începe cu un singur camion, începând inițial cu rute mai scurte, înainte ca traseul să fie extins treptat până la Dandenong și să fie adăugat un alt vehicul.

Compania Plus, cu sediul în Silicon Valley, a echipat două camioane Iveco cu tehnologie autonomă de nivel patru, care, teoretic, poate permite vehiculului să îndeplinească toate sarcinile de conducere în anumite medii - permițând în același timp intervenția umană, dacă este necesar.

Camioanele au capacitatea de a citi traficul la o distanță de până la un kilometru, "navigând pe intrările pe autostradă, schimbând benzile de circulație, conducând în interiorul tunelurilor, observând semafoarele și răspunzând la orice condiție de trafic care li se prezintă pe parcurs", potrivit Transurban.

Ambele autocamioane din cadrul testului vor avea la volan un șofer gata să preia controlul, precum și un inginer care va monitoriza sistemele, ambii urmând să primească o pregătire de specialitate.

Autocamioanele au fost testate timp de câteva luni pe o pistă de probă din Anglesea pentru a se asigura că sunt pregătite înainte de a fi testate pe drumurile publice.

"Suntem încă în primele etape ale călătoriei către un viitor cu camioane care se conduc singure peste tot, dar este doar o chestiune de timp", a declarat într-o declarație scrisă Shawn Kerrigan, directorul de operațiuni al Plus, într-o declarație scrisă.

"Am început deja să vedem impactul pozitiv al siguranței îmbunătățite, al transportului de marfă mai eficient, al reducerii congestionării traficului și al creării de noi locuri de muncă prin intermediul implementărilor noastre de tehnologii de conducere autonomă în SUA și Europa."

Testul va funcționa de la 22:00 la 5:00 dimineața pe o bandă dedicată de-a lungul autostrăzii cu taxă Citylink și a autostrăzii Monash, între portul Melbourne și Dandenong, scrie presa australiană.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.