VIDEO 50 de morți după ce un tren a lovit un camion de întreținere și a deraiat Recomandat

VIDEO 50 de morți după ce un tren a lovit un camion de întreținere și a deraiat

Drapelele au fost coborâte în bernă sâmbătă în Taiwan şi vor rămâne astfel timp de trei zile, în semn de doliu pentru cele cel puţin 50 de victime ale unui accident de tren produs cu o zi în urmă, cel mai grav de acest gen în ultimele patru decenii în insulă, relatează DPA.

Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa când un tren s-a lovit de un camion de întreţinere şi a deraiat vineri în estul Taiwanului, conform autorităţilor, care au menţionat că bilanţul morţilor ar putea creşte pe măsură ce eforturile de degajare a vagoanelor deraiate continuă, arată Agerpres.

Administraţia căilor ferate din Taiwan (TRA) a declarat vineri că deraierea în comitatul Hualien a implicat un camion de întreţinere ce a alunecat spre calea de rulare a trenului pe panta de lângă un şantier situat în apropierea căii ferate.

Şeful trenului a indicat că garnitura compusă din opt vagoane cu 492 de pasageri şi patru membri ai personalului care călătoreau din Taipei spre estul comitatului Taitung a lovit vehiculul cu puţin timp înainte de a intra într-un tunel.

Procurorii din Hualien încearcă să obţină un mandat de arestare pentru directorul şantierului, suspectat că nu ar fi acţionat în mod corect asupra dispozitivului de siguranţă al vehiculului, potrivit agenţiei de ştiri din Taiwan.

 Procurorii au început interogarea bărbatului vineri seara, dar au trebuit să întrerupă interogatoriul întrucât acesta devenise prea emotiv.

Guvernul taiwanez a revizuit vineri seara bilanţul morţilor, de la 51 la cel puţin 50 în urma unei erori.

Administraţia căilor ferate a comunicat sâmbătă că au fost identificate 44 de victime, între care copii mici şi un tânăr francez de 27 de ani, autorităţile continuând eforturile de stabilire a identităţii celorlalte corpuri.

Cel puţin 178 de persoane au fost rănite în acest accident, dintre care 40 au fost spitalizate, iar patru dintre acestea primind îngrijiri la terapie intensivă, au anunţat autorităţile.

Viceministrul taiwanez al transporturilor şi comunicaţiilor, Wang Kwo-tsai, a declarat într-o conferinţă de presă sâmbătă că lipsa unui gard de siguranţă în jurul şantierului, aşa cum prevedea contractul, a constituit o eroare imensă de management.

De asemenea, Administraţia căilor ferate a comunicat sâmbătă că îşi va revizui politica de vânzare a biletelor, întrucât 120 de pasageri aveau bilete în picioare atunci când s-a produs deraierea, în prima zi a unei vacanţe de patru zile pentru ceremonia anuală tradiţională de îngrijire a mormintelor în Taiwan, când mulţi taiwanezi revin acasă pentru a-şi omagia rudele decedate şi a le curăţa mormintele.

Operatorul de descarcerare a început sâmbătă să scoată vagoanele deteriorate prinse în tunel.

Tot sâmbătă preşedinta taiwaneză Tsai ing-wen a făcut o vizită persoanelor rănite şi rudelor familiilor îndoliate în Hualien, promiţându-le cea mai bună asistenţă.

Tsai şi-a exprimat aprecierea faţă de comunitatea internaţională care a prezentat condoleanţe familiilor afectate de accident.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.