VIDEO 36 de cetăţeni voiau ilegal frontiera ascunși într-un camion cu sicrie Recomandat

VIDEO 36 de cetăţeni voiau ilegal frontiera ascunși într-un camion cu sicrie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un TIR încărcat cu scrie, treizeci şi şase de cetăţeni din Bangladesh, India, Pakistan și Maroc care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Alţi zece cetăţeni străini au fost depistati de poliţiştii de frontieră de la Borș și Vărșand, ascunşi în camioane încărcate cu diverse bunuri, când încercau să ajungă spre vestul Europei.

Primul caz s-a înregistrat în data de 11.06.2022, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sicrie pentru o societate din Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre bunurile transportate, treizeci şi şase de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din nouăsprezece cetăţeni din Bangladesh, şapte indieni, şapte pakistanezi și trei marocani, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că, persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor de călătorie valabile.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În ultimele 24 de ore, actiuni similare s-au înregistrat şi la nivelul punctelor de trecere a frontierei Borș I și Vărșand, când s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean bulgar şi un cetăţean grec, la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, tuburi din plastic și cabluri electrice pentru societăți comerciale Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijloacelor de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentele pentru marfă, zece cetăţeni din Afganistan și Pakistan, majoritatea solicitanți de azil in țara noastră, ce intenționau să treacă fraudulos frontiera pentru a ajunge în vestul Europei.

Şi în aceste cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.