Verdict: Compania lui Umbrărescu, vinovată pentru moartea a 4 muncitori pe Autostrada Moldovei Recomandat

Verdict: Compania lui Umbrărescu, vinovată pentru moartea a 4 muncitori pe Autostrada Moldovei

Compania Transgaz, cea care deține conducta de gaze de pe șantierul Autostrăzii Moldovei, unde a avut loc o explozie azi noapte, lansează acuzații grave la adresa constructorului.

 Dorinel Umbrărescu este patronul firmelor care lucrau pe Autostrada 7 unde, noaptea trecută s-a produs o explozie. Firmele lui construiesc o treime din autostrăzile României. UMB Spedition a avut, anul trecut, un profit uluitor de 130.000.000 lei. În urmă cu 3 ani abia câștiga 500.000 de lei.

Transgaz arată că firma care efectuează lucrările de construcție nu a respectat avizul de amplasament și nici nu avea autorizație de relocare/înlocuire a conductei de gaz.

”În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc ,în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

Menționam faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea "Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea", acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect.

 Reprezentanții Transgaz s-au deplasat imediat la fața locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând oricealte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător.

Nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toatemăsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

SNTGN Transgaz SA transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viațaîn acest incident.”, arată un comunicat Transgaz.

CONTEXT

„Angajații societății care execută lucrări la autostrada A7 ar fi lovit cu un utilaj de săpat o conductă a magistralei care transporta gaz, iar scânteia produsă ar fi produs explozia, apoi incendiul. La autostrada A7 în județul Vrancea lucrează firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Angajații firmei menționate lucrează în trei schimburi pentru a termina cât mai repede autostrada și din acest motiv se aflau pe șantier noaptea”, scrie presa.

Sunt confirmați 4 morți.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.