Vălean: Transportul rutier în UE va fi liberalizat pentru Ucraina și Moldova. Cozile la graniță se termină Recomandat

Vălean: Transportul rutier în UE va fi liberalizat pentru Ucraina și Moldova. Cozile la graniță se termină

Transportul rutier în Uniunea Europeană va fi liberalizat pentru Ucraina și Moldova până la finalul acestei luni. Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, în exclusivitate pentru Digi24.

 

Măsura ar urma să asigure buna funcționare a lanțurilor de aprovizionare, dar și securitatea alimentară, greu încercate de conflictul din țara vecină.

În plus, aceasta a anunțat că România este așteptată să facă o listă de proiecte de investiții necesare pentru a facilita transportul pe Dunăre și dezvoltarea porturilor, astfel încât exportul produselor ucrainene să nu mai întâmpine probleme. Comisa Europeană va facilita finanțarea acestora.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transport: Până la sfârșitul lunii suntem pregătiți să semnăm oficial liberalizarea transportului rutier pentru Ucraina și Moldova, cu Uniunea Europeană, ceea ce sperăm noi că va însemna finalul cozilor de camioane din granițe.

Noi implementăm aceste culoare ale solidarității cu un rol de coordonare în interiorul Uniunii Europeane.

Unul dintre principalele blocaje pentru exporturi/importuri în raport cu Ucraina și Moldova îl reprezintă cel de natură birocratică. Am dat de la bun început o recomandare tuturor statelor membre să-și revizuiască politicile de control, de personal în vamă, și așa mai departe, pentru a ușura acest lucru. Asta se întâmplă pas cu pas.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.