Vaccinare obligatorie în Germania, din 2022. Șoferii de camion din Estul Europei, opriți la granițe Recomandat

Vaccinare obligatorie în Germania, din 2022. Șoferii de camion din Estul Europei, opriți la granițe

Deputaţii germani au adoptat vineri o lege care obligă personalul medical să se vaccineze împotriva COVID-19, făcând astfel un prim pas către obligativitatea de vaccinare extinsă la nivelul întregii populaţii, aşteptată să fie autorizată la începutul anului viitor.

Sindicatele din transporturi se tem că Germania va trece la vaccinarea obligatorie pe scară largă.

„O introducere grăbită a obligației de vaccinare în Germania ar putea crea probleme companiilor de transport. Mii de șoferi de camion străini riscă să fie opriți la graniță pentru că nu au fost vaccinați sau au fost vaccinați cu vaccinuri care nu au fost aprobate de Uniunea Europeană, precum Sputnik-V al Rusiei”, spun sindicatele.

Deutsche Speditions- und Logistikverband (DSLV), o asociație de afaceri pentru companiile de transport, cere, prin urmare, claritate cu privire la cerințele de vaccinare pentru a preveni lipsa majoră de șoferi.

„Înainte de a face vaccinarea obligatorie, trebuie să clarificăm anumite aspecte”, spune directorul DSLV, Frank Huster. Una dintre întrebările fără răspuns este dacă șoferii nevaccinați din străinătate, care lucrează la companii din Germania, vor fi obligați să se vaccineze.  „Nu suntem neaparat împotriva vaccinării obligatorii”, explică Huster. „Dar ne este foarte teamă că vom pierde și mai mult personal”.

O altă asociație comercială pentru sectorul transporturilor german, Bundesverband Güterkraftverkehr, Logistik und Entsorgung (BGL), estimează că există un deficit de 60.000 până la 80.000 de șoferi de camion. 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.