Va apărea un nou punct de trecere al frontierei între România și Serbia? Recomandat

Va apărea un nou punct de trecere al frontierei între România și Serbia?

Guvernele României și Ungariei încep consultările informale, la nivel de experți, pentru deschiderea unui punct de frontieră în zona Beba Veche, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Un memorandum în acest sens a fost aprobat, dar subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, susține că nu se cunoaște în momentul de față o dată a deschiderii punctului de trecere a frontierei.

“E o etapă necesară, acum n-o să putem să spunem că se va întâmpla mâine dimineață sau într-un an de zile, depinde de cât de rapid se vor mișca în cadrul acestor negocieri, în cadrul acestor comisii. E o etapă necesară. Practic, odată ce ai și acest punct de vedere, o să treci la partea tehnică, referitoare la modul de amplasare și la toate celelalte. (Reporter: De ce nu include și partea sârbă?). Punctul de frontieră va fi pe relația cu Ungaria, lucru pe relație cu Serbia. Serbia nu este stat membru al Uniunii Europene. Dacă cineva din România vrea să ajungă în Serbia, pe acolo intră în punctul româno-maghiar, după aceea în punctul maghiaro-sârb”, spune Sorin Ionescu.

Triplex Confinium, punctul în care se întâlnesc granițele României, Ungariei și Serbiei, este sărbătorit în fiecare an prin deschiderea temporară a punctului de trecere a frontierei dintre cele trei țări. În timp ce Ungaria și Serbia au un punct permanent de trecere a frontierei, legătura dintre cele două țări vecine făcându-se printr-un drum asfaltat, de partea română asfaltul se termină în câmp.

 


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.