UTA: modificari in sistemele de taxe de drum in Belgia si Polonia
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
Furnizorul de carduri de combustibil și servicii pentru transportatori UTA își anunță clienții că, începând din luna iulie, intră în vigoare o serie de modificări în ce privește taxele de drum în Europa.
Belgia implementează de la 1 iulie 2017 modificări în taxele de drum per kilometru parcurs, obligatorii pentru toate vehiculele cu o greutate de peste 3.5 tone.
Este vorba de o ajustare a tarifelor cu Indicele Prețurilor de Consum, așa cum este stipulat în prevederile legale belgiene. Regiunile Flandra și Bruxelles vor implementa indexarea; Valonia a decis să nu facă acest lucru în 2017.
În plus, rețeaua acoperită de sistemul Viapass (sistemul belgian de șosele cu taxare) se extinde, adăugându-i-se 33 de kilometri de șosele în regiunea Wallonia.
Tot din această lună, începând cu data de 9 iulie, rețeaua de șosele cu taxare din Polonia, ViaToll, se extinde cu încă 360 km. Șoselele nou adăugate în rețeaua ViaToll includ aproximativ 25 de kilometri de autostrăzi și aproximativ 330 kilometri de drumuri naționale.
Este vorba în principal de porțiuni de drum care conectează nodurile Bialystock - Varșovia și Poznan: respectiv porțiuni din autostrăzile S8 (aproximativ 16 km) și S19 (9km), și din drumurile naționale 24 (53 km), 50 (136 km) și 92 (145 km).
Astfel, rețeaua ViaToll se mărește cu aproximativ 10%, acoperind în total 3.600 kilometri.
Schimbările au fost deja actualizate în toate aplicațiile UTA, atât în programele de gestiune de flote, cât și în aplicațiile pentru optimizarea rutelor.
UTA oferă clienților săi cel mai avansat nivel de interoperabilitate pentru plata taxelor de drum la nivel european, punând la dispoziția transportatorilor o gamă de soluții de plată și de OBU (aparate la bord) care acoperă marea majoritate a rutelor europene.
„Clienții UTA au deja posibilitatea de a alege între aparatul interoperabil UTA MultiBox®, care poate fi folosit pentru taxele de drum din Franța, Spania, Portugalia și Belgia sau soluția Telepass EU pentru Franța, Spania, Portugalia și Italia, precum și Polonia (A4). In Scandinavia, soluția mai avantajoasă este aparatul BroBizz®, care acoperă tunele, feriboturi și sosele în Norvegia, dar și poduri în Danemarca și Suedia. Pe măsură ce Uniunea Europeană avansează către un sistem de taxe de drum centralizat, UTA va oferi clienților săi o soluție EETS, prevăzută a fi lansată chiar în cursul acestui an”, a declarat Iulian Alexe, Country Manager UTA România.
UTA este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de combustibil și soluții full-service pentru transportatorii de mărfuri și pasageri, asigurând soluții pentru plata taxelor de drum, servicii conexe (reparații auto, asistență de urgență și tractare etc), rambursarea de TVA și accize la motorină, prin care companiile de transport își optimizează fluxul de numerar. UTA servește în prezent peste 89.000 de companii client și a emis mai mult de 1 milion de carduri și alte sisteme de decontare, pentru care asigură o rețea de acceptare foarte largă, cu stații de alimentare echipate corespunzător pentru camioane, în toată Europa.
Despre UNION TANK Eckstein
UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) este unul dintre principalii furnizori de carduri de combustibil şi de servicii din Europa. Clienții comerciali pot folosi sistemul de carduri UTA pentru a alimenta fără numerar într-o rețea multi-brand de peste 54.000 de staţii din 40 de ţări europene, şi pentru diverse alte servicii. Acestea includ achitarea taxelor de drum, reparații auto, asistenţă de urgență și tractare, precum şi restituirea TVA și a accizelor pe combustibil. Compania, fondată în 1963 de către Heinrich Eckstein, are ca acționar majoritar grupul Edenred SA (51%). Familiile fondatoare Eckstein şi van Dedem dețin 34%, iar Daimler AG un procent de 15 %. Sediul central se află în Kleinostheim/Main. Cei circa 400 de angajați ai grupului UTA generează o cifră de afaceri anuală de aproape 2,6 miliarde Euro. UTA a fost desemnată şi aleasă zece ani consecutiv ca unul dintre furnizorii cu cele mai bune servicii și cea mai bună orientare spre clienți din Germania de către agenţia de rating ServiceRating, de către Institute for Market-Oriented Management (IMU) din Mannheim, de către institutul de cercetare de piață YouGov şi de către publicația economică „Handelsblatt“.