UPDATE! Atac cibernetic masiv: cum sunt afectaţi ŞOFERII!!

UPDATE! Atac cibernetic masiv: cum sunt afectaţi ŞOFERII!!

Siteul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - www.cnadnr.ro – a fost afectat luni dimineaţa de un atac cibernetic, astfel că mai multe funcţii ale acestuia sunt blocate la accesarea din exterior. Rovinieta, de exemplu, se poate plăti, dar nu i se poate verifica valabilitatea

 

„Noi, din interior, putem să accesăm site-ul, dar înţeleg că din exterior nu se pot utiliza unele funcţii. Site-ul este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, lucrăm şi noi, şi ei, la remedierea situaţiei, dar momentan nu se ştie cât va mai dura disfuncţionalitatea”, a declarat pentru MEDIAFAX Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

„Specialiştii IT ne-au asigurat că în urma acestui atac nu au fost pierdute date personale sau alte informaţii iar unele funcţii - cum este plata rovinietei - sunt utilizabile”, a mai spus Alin Şerbănescu.

Serviciul IT al CNAIR a anunţat printr-un e-mail intern, trimis angajaţilor, că „în urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar până la întocmirea unui raport privind vulnerabilităţile exploatate şi eventualele daune provocate. Vom fi anunţaţi de către STS atunci când siteul va fi din nou online”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.