UNTRR - prevenirea blocării funcționării transporturilor rutiere Recomandat

UNTRR - prevenirea blocării funcționării transporturilor rutiere

UNTRR solicită Guvernului și Parlamentului României măsuri concrete și imediate pentru prevenirea blocării funcționării transporturilor rutiere și lanțurilor de aprovizionare în următoarele 15 zile.

"Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR semnalează că operatorii de transport rutier comercial se află la limita supraviețuirii din cauza creșterii inflației și a prețului la carburanți, pe fondul conflictului din Ucraina.
Unele firme de transport rutier sunt deja în pragul falimentului, iar dacă transportul rutier nu funcționează corespunzător, lanțurile de aprovizionare deja perturbate de conjunctura actuală, vor fi afectate și mai mult până la blocaj. Cei mai mari perdanți vor fi clienții transportatorilor, cetățenii obișnuiți și întreprinderile care vor avea de suferit dacă costurile transportului rutier comercial vor scăpa de sub control.
În acest context, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicită Guvernului și Parlamentului României următoarele măsuri pentru a combate efectele crizei actuale:
1. Reducerea prețurilor la carburanți (prin subvenționare, reducere taxare accize și TVA), indexarea costului carburantului în timp real și reducerea termenelor de plata la 15 zile;
2. Suspendarea plăților ratelor la leasing, creditelor bancare, taxelor și impozitelor locale pe o perioadă 3 luni pentru asigurarea fluxului de numerar, precum și introducerea unor ajutoare de minimis pentru transporturile comerciale.", se spune în comunicatul UNTRR din 23 martie 2022.

Documentul de poziție UNTRR cu privire la criza actuală prin care trece industria de transport rutier din România și măsuri pentru reducerea prețului la carburanți și amânarea plății finanțărilor, taxelor și impozitelor poate fi consultat mai jos:


Browserul pe care îl folosiți nu are un plugin pentru redarea fișierelor PDF.
În acest caz, puteți da click aici pentru a descărca documentul PDF.


Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.