UNTRR CERE RIDICAREA RESTRICȚIILOR DE PE DN1 PENTRU CAMIOANE Recomandat

UNTRR CERE RIDICAREA RESTRICȚIILOR DE PE DN1 PENTRU CAMIOANE

UNTRR solicită Guvernului, MT, MAI și CNAIR ridicarea restricției de circulație pe DN1 pentru vehiculele rutiere cu MTMA >= cu 7,5 tone și AMR suspendarea restricțiilor de acces în orașe.

"Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MT), Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ridicarea restricției de circulație pentru vehiculele rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe drumul național DN 1 (E60), pentru sectorul km 67+400 Ploiești (intersecție DN1 cu DJ236) - Brașov (intersecție DN1 cu DN1A).
Ridicarea restricției se impune deoarece activitatea turistică în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei a fost suspendată și, având în vedere necesitatea spitalelor și magazinelor pentru aprovizionare, traseul Ploiești – Brașov pe DN1 este mult mai rapid, iar mărfurile pot ajunge într-un timp mai scurt în localitățile din centrul țării.
Din cauza crizei provocate de noul coronavirus, mai toate țările din Uniunea Europeană au ridicat restricțiile de circulație, astfel că UNTRR solicită suspendarea tuturor restricțiilor care nu vizează siguranța rutieră, cum ar fi un pod afectat sau un sector de drum aflat în reparații.
Totodată, UNTRR solicită Asociației Municipiilor din România (AMR) suspendarea restricțiilor de acces în orașe, pentru a permite aprovizionarea. Reamintim autorităților că pandemia de coronavirus a perturbat traficul de mărfuri în toată Europa, înregistrându-se timpi de așteptare de zeci de ore la frontiere. Mărfurile esențiale trebuie să ajungă cât mai repede în spitale și magazine, astfel că nu se mai impune menținerea anumitor ore destinate accesului în orașe.", se spune în comunicatul UNTRR de pe data de 25 martie 2020.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.