Ungaria. Șofer profesionist român, pus sub acuzare, după ce a fost prins cu 20 de sirieni în camion Recomandat

Ungaria. Șofer profesionist român, pus sub acuzare, după ce a fost prins cu 20 de sirieni în camion

Procuratura districtului Szolnok din Ungaria a pus sub acuzare un șofer profesionist român, de 35 de ani, suspectat de trafic de persoane.

Bărbatul urma să primească 1.000 de euro ca să treacă ilegal 20 de migranţi în Austria, potrivit adevarul.ro, care citează szoljon.hu.

Românul a fost convins, în luna ianuarie 2021, de o persoană încă neidentificată din Timişoara să introducă ilegal în Austria 20 de cetăţeni sirieni. Migranţii fuseseră deja introduşi ilegal din România şi Serbia în Ungaria de către un alt traficant. Traficantul de migranţi i-a promis românului suma de 1.000 de euro, dar a precizat că va plăti doar după ce sirienii vor fi transportaţi la destinaţie. În baza înţelegerii, şoferul român a trecut cu un camion frontiera româno-ungară prin punctul de trecere a frontierei Battonya, la primele ore ale zilei de 29 ianuarie 2021, şi a preluat 20 de cetăţeni sirieni aflaţi ilegal în Ungaria, în pădurea din apropierea satului Biharugra (judeţul Békés).

Bărbatul şi-a început apoi călătoria spre Austria, însă camionul său a fost tras pe dreapta de poliţiştii din Szolnok la kilometrul 95 al drumului principal 4.

Românul a oprit la semnalul patrulelor, apoi a sărit din cabina camionului şi a fugit. Una dintre patrule a plecat imediat după el şi l-a reţinut, iar o altă patrulă a percheziţionat camionul şi a descoperit migranţii care treceau ilegal frontiera, informează poliţia maghiară.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.