Germania. Un șofer român s-a răsturnat cu camionul pe autostradă și a blocat traficul Recomandat

Germania. Un șofer român s-a răsturnat cu camionul pe autostradă și a blocat traficul

La minus cinci grade, a fost îngheț și ninsoare proaspătă în Franconia, în noaptea de marți spre miercuri. Începutul efectiv al iernii a dus la o serie de accidente. Autostrada A9 a fost închisă miercuri dimineață, dar răbdarea șoferilor a fost pusă la încercare și după-amiaza. 

Zece centimetri de zăpadă proaspătă în unele zone din Franconia au făcut ca la orele dimineții, miercuri, să fie întreruperi semnificative în trafic pe autostrăzile din landul estic al Germaniei.

Cel mai grav a fost pe o autostradă blocată complet pe un sens de un șofer român de camion.

Cu puțin înainte de ora 8, un camion articulat din România s-a răsturnat pe drumul acoperit de zăpadă, scrie Franken Post.

Șoferul a pierdut controlul camionului său de 40 de tone între joncțiunile Hof-West și Münchberg-Nord, s-a izbit de bariera centrală, s-a răsturnat și camionul a ajuns să stea întins pe un despărțitor de beton. 

Cei doi șoferi români au fost blocați inițial în cabină, răniți, și eliberați apoi din aceasta și tratați de un medic.

A fost extrem de dificil pentru salvatori să ajungă la locul accidentului, din cauza lipsei unei benzi de salvare și a zăpezii de pe autostradă.

Benzile din stânga și din mijloc ale direcției spre sud de pe A9 au fost blocate în zona accidentului, în vreme ce în direcția Nürnberg, traficul a fost complet paralizat.

Potrivit raportului poliției, vehiculele care au fost blocate în spatele locului accidentului au fost ghidate pe lângă camion, pe o bandă.

Lucrările de salvare și de curățare au durat câteva ore, deoarece pentru salvare a fost folosită o macara. Potrivit estimărilor inițiale ale poliției, pagubele sunt de câteva zeci de mii de euro.

Accidentul a afectat și traficul pe drumurile secundare. Acestea au fost în mare parte închise după-amiaza. Mai la nord, camioanele au rămas blocate pe munte chiar înainte de Schauenstein.

Miercuri dimineață, Centrul de Control Integrat din Franconia Superioară (ILS) a anunțat pe pagina sa de Facebook că A9 a fost grav afectată de ninsori în ambele sensuri.

Legăturile de transfer către și de la A72 la triunghiul Bayerisches Vogtland au fost, de asemenea, aglomerate.

Peste tot, camioanele erau oprite.

Per total, au fost sute de accidente în Franconia Inferioară și Superioară din cauza vremii de miercuri dimineață, iar în unele cazuri, mai multe persoane au fost rănite.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.