Un șofer român de camion ar fi provocat accidentul soldat cu doi morți și 33 de răniți Recomandat

Un șofer român de camion ar fi provocat accidentul soldat cu doi morți și 33 de răniți

Procedura judiciară pentru accidentul în lanț care a ucis două persoane și a lăsat 33 de răniți acum cinci ani pe A-4, lângă Manzanares, este încă în curs de anchetă, informează presa din Spania. Acest lucru a fost confirmat de către Secția teritorială a Parchetului Manzanares. Există un singur inculpat, un șofer român de camion, care a fost eliberat sub acuzație.

Tocmai au trecut cinci ani de la accidentul în lanț care a avut loc pe A-4 fără ca procurorul din caz să fi putut formula rechizitoriul și, prin urmare, deschiderea procedurilor, deoarece „sunt mulți răniți” și zeci de comisii solicitate pentru a determina numărul infracțiunilor de vătămare prin imprudență.

Șoferul de camion care ar fi cauzat accidentul nu a dat nicio explicație despre ceea ce s-a întâmplat, ceea ce a declanșat accidentul care a ucis doi tineri în vârstă de 22 și 24 de ani și a lăsat 33 de răniți. De aici și importanța raportului de expertiză, deoarece este considerat esențial să se determine cauza lipsei de atenție a șoferului de camion care, după ce a fost arestat, a fost asistat de avocatul Víctor Munoz.

 

Procedura a fost întârziată pentru că „sunt mulți răniți din diferite țări”

Avocatul a reamintit presei din Spania că inculpatul și-a făcut uz de dreptul său de a nu depune mărturie.

Procedura a fost întârziată pentru că „sunt mulți răniți, familii întregi din diferite țări, în special europeni” și mărturia și decizia lor trebuie cunoscute. Surse juridice au reamintit că trebuiau trimise comisiile rogatorii, scrisori oficiale autorităților judiciare din țările victimelor pentru a fi convocate pentru a afla dacă pretind și dacă urmează să se prezinte în caz. Odată ce toți cei răniți în accident au declarat în acest sens, poate fi stabilită răspunderea civilă, adică procurorul poate formula rechizitoriul și poate solicita deschiderea unui proces la Tribunalul Ciudad Real.

În acest moment, cazul este încă în curs de investigare, reiterează aceștia. (stiridiaspora)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.