Un șofer român de camion a salvat un coleg de la moarte. Cabina era în flăcări Recomandat

Un șofer român de camion a salvat un coleg de la moarte. Cabina era în flăcări

Un șofer român de TIR a devenit erou în Belgia. Bărbatul a reușit să-și salveze de la moarte un coleg după ce flăcările i-au cuprins cabina, pe E314 în Genk.

„A fost o adevărată lovitură”, mărturisește Dominiek Fluder, care se deplasa spre Maasmechelen pentru angajatorul său, Dalemans. „Și imediat după aceea a început un incendiu în cabina ultimului camion. Am alergat la camionul acela cât de repede am putut să văd dacă pot să ajut. S-a apropiat și un șofer român. Am văzut că șoferul lui Verheyen era blocat, dar nu am putut deschide ușa cabinei lui. Șoferul de camion român a fugit apoi repede la camioneta lui pentru a lua o bară de fier. Cu asta, am spart geamul. Până atunci focul ajunsese deja în cabină. Șoferul suferea dureri îngrozitoare. A strigat. Dar nu am avut de ales decât să-l scoatem afară. Dacă nu am fi făcut-o, el nu ar fi supraviețuit”.
„A fost într-adevăr un șoc”
Sarah Münks și cei doi copii ai săi se aflau într-o mașină nu departe de camioanele implicate. „A fost într-adevăr un șoc”, mărturisește Münks. „Am văzut că a luat foc și mi-am pus imediat copiii în siguranță. Am văzut cum acei doi bărbați l-au scos pe șofer din cabina lui în flăcări și l-au adus în siguranță. A fost un adevărat act eroic”.

Șoferul ultimului camion a fost transportat la spitalul Sint Jan al spitalului Oost Limburg cu leziuni grave, dar care nu îi pun viața în pericol. „Șoferul celui de-al doilea camion, un francez, a fost și el rănit la cap, însă ușor, încă mai putea să se plimbe”.

Din cauza accidentului traficul a fost blocat timp de câteva ore. Nu doar pe autostradă, ci și pe drumurile folosite pentru devierea traficului. Pentru a menține o imagine de ansamblu clară, a fost desfășurat un elicopter al poliției federale. Abia luni la orele serii, toate problemele au fost rezolvate.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.