Un șofer român de camion a salvat un coleg blocat în cabina care fumega Recomandat

Un șofer român de camion a salvat un coleg blocat în cabina care fumega

Un tânăr șofer român de camion a povestit cum a trăit una dintre cele mai intense experiențe ale vieții sale pe șosele.

Povestea accidentului pe care Nikolas Răducu Iorga l-a văzut din cabină, de la volan, pe o autostradă germană, felul în care a reacționat și cum l-a găsit pe șoferul victimă a accidentului, au fost povestite chiar de protagonist. „Mergeam spre Ulm, mă duceam spre garaj, veneam dinspre Bad Salgau pe 30, care e autostradă acum. Un coleg neamț, cel pe care l-am scos, dădea să depășească pe un slovac cred că era, eu fiind mult în spatele lor. Și deodată îl văd că îi intră în spate stânga lu colegul slovac, de i-a rupt toată prelata și îi acroșează și cabina, după care părăsește autostrada și se oprește în copacii ăia cu pământ de pe margine.

În momentul ăla am încetinit și am dat drumul la avarii, ca să opresc traficul din spate, mă dau și pe banda doi, că erau doar doua benzi.

L-am văzut pe slovac că a coborât și fugea spre cabină la neamț, iar eu, trecând pe lângă el și văzând că își ținea mâna pe geam și sânge, am zis că gata, tre să opresc indiferent ce ar fi.

Acum ajuns la cabina colegului neamț, îi ieșea și fum de sub cabină, țipam la el să se trezească, eu în mintea mea în acel moment credeam că doarme. Slovacul nu a avut curaj să se apropie, stătea pe margine blocat. Până la urmă, am zis ce o fi, o fi, i-am deschis ușa la cabină, trag de el să se trezească, îi dau o palmă și se trezește omul.

Acum îi zic să stea liniștit, în timp ce sunam la 112, dar am uitat efectiv orice limbă. S-a mai oprit un domn cu o dubă, i-am aruncat telefonul lui să vorbească cu autoritățile și l-am dat jos pe om, conștient, slavă Domnului. Am cerut tot lu ăla care vorbea la telefonul meu să îmi aducă o trusă de prim ajutor și am început să îi pun comprese la om la mână și la cap, că se tăiase tot de cioburile din parbriz. S-au oprit mai mulți apoi, după ce l-am pansat cât de cât, i-am dat o sticlă de apă și apoi m-am urcat în camion și am plecat. N-am stat să zic la nimeni cum mă cheamă și cine îs. Eram băiatul cu tandem de la DHL”, a povestit Nikolas.


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA


ETC IVECO GALATI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.