Un șofer de camion care a lovit în spate un autoturism, declarat nevinovat Recomandat

Un șofer de camion care a lovit în spate un autoturism, declarat nevinovat

Deși în cazull unui accident, persoana care conduce mașina din spate este de obicei răspunzătoare în cazul unui accident se poate și invers. Aceasta arată o decizie a Curții Regionale Superioare din München.

În cazul specific, un șofer de pe un autoturism depășise un camion într-o zonă urbană. Imediat după retragerea pe banda dreaptă - cu câțiva metri după depășirea camionului - mașina a fost nevoită să frâneze foarte tare pentru că un semafor era galben. Șoferul camionului nu a mai putut să-și oprească vehiculul la timp și a intrat în el.

Părțile au cerut compensații reciproce. În primul rând, tribunalul districtual din München a decis că partea care a depășit trebuia să fie trasă la răspundere pentru 40 la sută din pagube, iar șoferul camionului pentru 60 la sută. Compania de asigurări a proprietarului camionului a văzut responsabilitatea accidentului doar în autovehiculul care depășește și frânează. 

Judecătorii de la Tribunalul Regional Superior din München au dat acum hotărârea în favoarea șoferului din spate. „Intrarea bruscă înapoi pe bandă mașinii nu i-a mai oferit șoferului camionului posibilitatea să asigure distanța de siguranță necesară. Accidentul a fost rezultatul direct al schimbării benzii autoturismului care va plăti toate daunele, scrie presa germană.

 
Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.