Un șofer de camion a parcurs 2.300 de km fără „odihna obligatorie”. A folosit magnetul Recomandat

Un șofer de camion a parcurs 2.300 de km fără „odihna obligatorie”. A folosit magnetul

Un mic magnet a fost suficient pentru ca șoferul camionului să perturbe funcționarea tahografului și a contorului de parcurs. Astfel, nefiind nevoit să se oprească pentru odihna obligatorie, a parcurs cei peste 2.300 de kilometri dintre Polonia și Turcia dintr-o bucată. Din fericire, inspectorii de transport rutier din Rzeszów l-au reținut pe bărbat și l-au predat poliției.

Șoferul unui TIR turcesc a condus peste 2.300 de kilometri fără să se odihnească. Potrivit Inspectoratului General al Transporturilor Rutiere din Polonia, bărbatul a înregistrat o odihnă fictivă pe aproape jumătate din acest traseu. Iar asta înseamnă că a condus non-stop mai bine de 24 de ore un vehicul cu o greutate de până la 40 de tone.


Individul a fost prins întâmplător, luni, 30 ianuarie, lângă Rzeszów, un oraș din sud-estul Poloniei. O patrulă a Inspecției Transporturilor Rutiere l-a oprit pentru un control de rutină. Bărbatul transporta cauciucuri pentru o companie turcească. Inspectorii au observat aproape imediat că șoferul folosea un magnet care interfera cu tahograful și odometrul vehiculului. În curând, aveau să afle că pe ruta din Turcia către Polonia, șoferul nu și-a înregistrat activitatea reală pe o distanță de aproape 1.000 kilometri. Ceea ce înseamnă că a condus fără odihna necesară mai mult de 2.300 de kilometri. (observatornews.ro)



FORD TRUCKS 3000


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.