Un șofer de camion a fost ucis de poliție la protestele transportatorilor

Un șofer de camion a fost ucis de poliție la protestele transportatorilor

Un șofer-manifestant a murit în urma unei răni provocate de arme de foc în protestele transportatorilor din Peru, unde au avut loc confruntări între civili și polițiști dislocați în departamentul Ica.

Autoritățile locale au confirmat cel puțin paisprezece răniți, dintre care doisprezece polițiști și restul de doi civili, potrivit unui comunicat al Biroului Instituțional de Imagine Regională Ica.
Încă de la primele ore ale zilei de miercuri, muncitorii din sectoarele agricole și transporturi au organizat un marș de-a lungul Autostrăzii Panamericane a Sudului, unde au avut loc confruntări cu Poliția Națională. Autoritățile locale au făcut apel la cetățeni să respecte atât proprietatea publică, cât și cea privată în contextul protestelor, cerând în același timp „să nu-și expună integritatea” și „să evite noi confruntări”.

Peste 2.000 de șoferi profesioniști din regiunea Cuzco s-au alăturat luni unei greve naționale de 48 de ore, convocată de Uniunea Breslelor de Transport Multimodal din Peru, din cauza prețurilor ridicate la combustibil.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.