Un șofer de camion a acroșat un autoturism. Ce amendă a primit? Recomandat

Un șofer de camion a acroșat un autoturism. Ce amendă a primit?

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au fost sesizați despre un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale, între un TIR și un autoturism.

Din verificările efectuate, precum și din declarațiile celor doi conducători auto cu privire la modul de producere a evenimentului rutier, a rezultat că un bărbat de 43 de ani, conducător al unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă (T.I.R., cu încărcătură), care se deplasa pe DN 7, pe raza comunei Bascov, având direcția de deplasare spre Autostrada A1, pe fondul neasigurării la trecerea de pe banda 2 pe banda 1, a acroșat un autoturism care se deplasa în aceeași direcție, pe banda spre care ansamblul rutier s-a încadrat.

Conform procedurii specifice, polițiștii rutieri au testat ambii conducători auto, cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Ca urmare a abaterii, bărbatul de 43 de ani a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, polițiștii eliberând și autorizațiile de reparație pentru avariile produse celor două autovehicule implicate.

Sancțiunea prevazută pentru neasigurarea la schimbarea benzii de mers este cuprinsă între 4 și 5 puncte-amendă (între 660 și 825 de lei), cu 3 puncte penalizare.


CARAVANA SCANIA 2024


VERSUS SO3E05

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.