Un senator PSD cere 7 lei/litru de motorină. Partidul se opune

Un senator PSD cere 7 lei/litru de motorină. Partidul se opune

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice, este de părere că prețul carburanților ar trebui plafonat la aproximativ 7 lei: „Eu cred că acesta este un preț corect”.

„Eu cred că acesta este un preț corect pentru că trebuie să ne aducem aminte că, în urmă cu ceva timp, când a fost acea criză cu privire la creșterea prețului la benzină, prețul barilului era undeva la 123 de euro iar prețul la pompă se stabilizase undeva la 7,5 lei. Acum, când prețul barilului a scăzut la 112 euro, prețul benzinei și al motorinei a sărit bine de 9 lei. Ca atare nu este vorba despre creșterea vreunui cost al producătorului ci pur și simplu este un spirit speculativ”, spune la Antena 3 Daniel Zamfir.

El dă ca exemplu bilanțul pe care l-a înregistrat una dintre companiile din domeniu în trimestrul trecut.

„O să vedeți că este triplu față de anul trecut. Așadar avem aici o speculă, deci trebuie intervenit. Prețul speculativ este un preț care nu se bazează pe niște calcule concrete ale creșterii prețului de producție. Propunerile vin de la noi în condițiile în care, de la Ministerul Energiei, nu vine nimic. Noi am spus că trebuie plafonat prețul carburanților. Asta este clar. Nu mai putem accepta lipsa de acțiune a ministrului Energiei în momentul acesta. Pentru că, în momentul acesta, atâta timp cât lucrurile rămân așa, cineva și anume un grup restrâns de companii, câștigă foarte mulți bani iar cea mai mare parte a populației, de fapt toată populația României, IMM-urile și nu în ultimul rând economia, au de suferit”, a conchis Zamfir.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.