Un nou punct de trecere pentru camioane la granița cu Moldova Recomandat

Un nou punct de trecere pentru camioane la granița cu Moldova

Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta-Leova a fost deschis, marţi, traficului internaţional, la frontiera cu Republica Moldova, în prezenţa miniştrilor Transporturilor şi Internelor din cele două ţări. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că investiţia s-a ridicat la 13,2 milioane de lei, din bugetul de stat, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat că deschiderea noului punct de frontieră va contribui la dezvoltarea economică pe ambele maluri ale Prutului.


”Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta (România) - Leova (R. Moldova) este deschis în regim de trafic internaţional de persoane şi pentru traficul internaţional de mărfuri.

”Legătura dintre cele două puncte se realizează prin intermediul podului flotant instalat între localităţile dintre cele două state. De comun acord, autorităţile din România şi R. Moldova au stabilit operaţionalizarea etapizată a punctului de trecere, programul de funcţionare fiind stabilit în intervalul 08:00-20:00, până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone pentru mijloacele de transport. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi de produselor supuse controlului fitosanitar”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta funcţionează în subordinea ITPF Iaşi - Sectorul PF Berezeni şi beneficiază de o arteră de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, echipamente tehnice şi IT.

”Personalul care îşi desfăşoară activitatea la supravegherea şi controlul trecerii frontierei este asigurat din cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră. Având în vedere faptul că frontiera cu Republica Moldova este frontieră externă a Uniunii Europene, la controlul de frontieră participă, pe lângă Poliţia de Frontieră, şi alte autorităţi responsabile cu efectuarea de verificări cu privire la traficul de mărfuri dintre cele două state”, a mai transmis instituţia.

Potrivit acesteia, noul punct de frontieră se alătură celor şase puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu R. Moldova, operaţionalizarea lui urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi R. Moldova.

Potrivit autorităţilor române, lungimea frontierei dintre România şi Republica Moldova este de aproximativ 681 km, fiind operaţionalizate şase puncte de trecere a frontierei de stat deschise traficului internaţional cu specific rutier.

”În primele patru luni ale acestui an, punctele de trecere de la graniţa cu Republica Moldova au fost tranzitate de peste 2,8 milioane de persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire. Totodată, au trecut frontiera româno-moldoveană peste 914.000 de mijloace de transport, dintre care aproape 171.000 au fost camioane, pe ambele sensuri de deplasare”, a mai transmis instituţia.



SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA


ETC IVECO GALATI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.