Un mare campion a fugit din România cu un camion. Acum, are cancer Recomandat

Un mare campion a fugit din România cu un camion. Acum, are cancer

Povestea de viață a lui Mihai Leu este una absolut impresionantă. Fostul boxer a fugit în Germania în perioada comunismului, ascuns într-un camion. După ce s-a reîntors în țară, iar împreună cu familia sa, s-a mutat la Hunedoara.

Mihai Leu s-a născut la 13 februarie 1968, la Hunedoara. A început să boxeze în 1977, la clubul Constructorul Hunedoara. În 1981 s-a transferat la Metalul Hunedoara de unde în 1982 a trecut la Dinamo București.

În perioada petrecută la Dinamo, a câștigat campionatul național patru ani consecutivi: 1983, 1984, 1985, 1986. În 1986, s-a transferat la Steaua București, devenind și el component al echipei naționale.

În 1987, a devenit campion mondial de juniori. În total a disputat 200 de meciuri de amatori, dintre care a câștigat 190.

Sportivul, după ce a devenit campion mondial de box la juniori, a decis să fugă din România. Avea 19 ani când și-a luat inima în dinți și s-a ascuns într-un TIR pentru a trece granița și a ajunge în Germania.

„Când am ajuns în Germania, aveam 19 ani. Locuiam cu chirie într-un apartament cu două camere, mobilat cu un pat cu arcuri vechi şi stricat şi cu un dulap cu o uşă. Eram singur, iar uneori, când ajungeam acolo după antrenamente, mă puneam în pat şi plângeam de dorul celor de acasă, din România.

O perioadă, aproape toţi banii pe care îi câştigam, nu erau mulţi, îi cheltuiam pe convorbirile telefonice. Treptat, situaţia mea s-a schimbat în bine. Am reuşit, ajutat şi de performanţele mele în sport şi de faptul că învăţasem repede limba germană, să obţin mai uşor cetăţenia germană.

Apoi, în septembrie 1989, tatăl meu a reuşit să ajungă în Ungaria, trecând ilegal frontiera, iar de acolo l-am adus şi pe el în Germania', a povestit sportivul”, a declarat pugilistul pentru adevărul.ro.

Primul român care și-a trecut numele pe lista campionilor mondiali la box profesionist
După 1989, Mihai Leu s-a reîntors în țară și s-a mutat cu familia la Hunedoara. Cariera de profesionist a început în 1991. La primul meci, în runda 5, și-a rupt un tendon la gleznă și a fost operat la picior.

„Am boxat la câteva luni, tendonul a recidivat, pauza nu fusese lungă. Apoi am continuat, greu… Am avut foarte mult accidentări pentru că am început sportul de performanță foarte devreme, iar organismul meu nu era foarte călit”, a spus sportivul.

După ani și ani de muncă, Mihai Leu a fost primul român care și-a trecut numele pe lista campionilor mondiali la box profesionist. În 1997, sportivul a cucerit centura mondială la categoria semi-mijlocie a versiunii World Box Organization, după ce l-a învins pe Santiago Samaniego.

În urma unei accidentări la braț, Mihai Leu s-a retras din ring, dar s-a relansat în raliuri, devenind campion național în 2003.

În urmă cu câțiva ani, Mihai Leu a fost diagnosticat cu cancer la colon. Campionul mondial a reușit să învingă cumplita boală. Sportivul a aflat că are cancer în urma unui control amănunțit într-o clinică din Viena.

Pugilistul a petrecut două luni în spital, a suferit două intervenții chirurgicale, a făcut chimioterapie, iar într-un final a învins boala.

„Am avut multe momente grele în viață, dar cred că întotdeauna este cel mai important să înveți din greșeli, să fii optimist, să ai puterea să treci peste ele. Sportul m-a ajutat foarte mult, pentru că în ringul de box iei lovituri. Trebuie să fii în stare să rămâi în picioare, să-ți păstrezi calmul. Tot ce am făcut în sport m-a influențat și în viața de zi cu zi.

Din păcate, cancerul său a recidivat.


CARAVANA SCANIA 2024


VERSUS SO3E05

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.