Un camion plin cu explozibili, trimis din Ucraina în Rusia, ar fi trecut prin România Recomandat

Un camion plin cu explozibili, trimis din Ucraina în Rusia, ar fi trecut prin România

Serviciul de securitate al Georgiei a anunțat luni, 5 februarie, că a interceptat o încărcătură clandestină de explozibili cu destinaţia Voronej, oraş rusesc, care plecase din portul ucrainean Odesa şi ar fi traversat inclusiv teritoriul României, ascunsă sub paravanul unui transport de baterii, relatează Reuters.

Agenţia de securitate internă a ţării din Caucazul de Sud susţine că explozibilii erau ascunşi într-un transport de baterii auto care a intrat în Georgia în ianuarie, pe cale terestră, venind din Ucraina, via România, Bulgaria şi Turcia, încărcătura fiind confiscată la graniţa Georgiei cu Rusia.Într-un comunicat, agenţia a precizat că încărcătura de explozibili a ajuns în Georgia într-o dubiţă înmatriculată în Ucraina şi urma să ajungă la Voronej, un oraş rusesc aflat la aproximativ 180 km de graniţa cu Ucraina. Agenţia nu a precizat în ce scop.

În 2022, anchetatorii ruşi au declarat că un camion încărcat cu explozibili folosit într-un atac care a avariat grav podul din Crimeea în acel an a intrat în Rusia din Ucraina pe o rută similară. Serviciul de securitate ucrainean SBU, care a revendicat responsabilitatea pentru o serie de atacuri asupra unor obiective ruseşti, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, menţionează Reuters.


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.