Un camion condus de un român, luat pe sus de furtuna Ingunn Recomandat

Un camion condus de un român, luat pe sus de furtuna Ingunn

Furtuna Ingunn, considerată cea mai puternică din ultimii 30 de ani, mătură nordul Europei. În Norvegia, aproape 300 de persoane au fost rănite din cauza resturilor purtate de vânt.

Aproape 300 de persoane au fost rănite

Printre victime se numără 14 pasageri dintr-un autocar răsturnat de vijelie. De asemenea, furtuna a împins de pe șosea și un camion, condus de un șofer român.

„Da. Furtuna este mult prea puternică. Noi am avut puțin noroc pentru că eram totuși jos (adăpostiți), eram într-o cabină, poate s-ar fi întâmplat ceva…”, a declarat șoferul reporterilor, potrivit stirileprotv.ro.

 Când furtuna Ingunn a traversat coasta de vest a Norvegiei, vântul a atins viteze și mai mari, până la un record de 196 de kilometri pe oră. A smuls acoperișuri și a facut stricăciuni la mai multe clădiri, inclusiv un spital.

Furtuna Ingunn a lovit Norvegia miercuri cu vânturi puternice de uragan. Furtuna este cea mai puternică pe care a văzut-o Norvegia în ultimele decenii, cu vânturi susținute echivalente cu cele din categoria 1. uragan. Rafalele de 80-100 mph au fost răspândite de-a lungul coastei de vest miercuri după-amiază și peste noapte, Societatea Meteorologică Norvegiană anunțând joi cea mai puternică rafală confirmată de 115 mph la farul Sklinna de pe insula Heimøya, la nord de Trondheim.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.