Un autocar s-a răsturnat în Vrancea. 20 de femei și trei copii au fost preluați de ambulanțe

Un autocar s-a răsturnat în Vrancea. 20 de femei și trei copii au fost preluați de ambulanțe


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

 

Potrivit IPJ Vrancea, accidentul a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 2.45, în localitatea Garoafa, pe DN 2. Un autocar care se deplasa pe direcția Focșani-Bacău, în care se aflau cetățeni ucraineni, s-a răsturnat în afara părții carosabile, într-un șanț betonat. Planul roșu de intervenție a fost activat.

 

Surse locale au declarat pentru mediafax că autocarul venea din Istanbul și se deplasa spre Ucraina. 23 persoane, 20 de femei și 3 copii, care au fost rănite ușor, au fost preluate de ambulanțe. Alte 20 de persoane care se aflau în autocar au fost duse la un centru specializat din municipiul Focșani. Șoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind 0. Polițiștii fac în acest caz cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

"Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în această dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa. 23 de persoane au fost conduse la spital pentru evaluare medicală, dar nimeni nu este în stare gravă. O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor şi mai apoi în Centrul de Cazare Refugiaţi. În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Nicuşor Halici.

"Şoferul autocarului cu persoane din Ucraina, care veneau din Turcia şi se îndreptau spre Ucraina, la intrare în Garoafa, la circa 300 de metri pe partea dreaptă, pe sensul de mers dinspre Focşani către Bacău, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un şanţ. În autocar se aflau mame şi copii. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la faţa locului intervenind circa 13 ambulanţe", a precizat, pentru AGERPRES, primarul comunei Garoafa, Laurenţiu Diaconu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.