Un microbuz a fost răsturnat de vântul puternic Recomandat

Un microbuz a fost răsturnat de vântul puternic

Vremea rea produce incidente în trafic. Masa de aer polar care a adus iarna în România a generat și primele probleme în trafic. Astfel, un microbuz cu 17 persoane la bord, care se deplasa pe o șosea din județul Galați, s-a răsturnat din cauza vântului puternic.

Vremea rea produce incidente în trafic. Conform prognozei meteorologilor, un ciclon polar a cuprins, încă de duminică seară, regiuni din România. Iar efectul n-a întârziat să apară: un microbuz cu 17 persoane la bord a fost, pur și simplu, răsturnat de vânt pe o șosea din județul Galați.

Vremea rea a produs primele incidente în trafic. Astfel, astăzi, autorităţile din judeţul Galaţi au activat Planul roşu de intervenţie în zona localității Berheci.

Aici s-a produs un eveniment mai puțin obișnuit: din cauza vântului extrem de puternic, un microbuz cu 17 persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Conform datelor transmise de Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi, la faţa locului au fost direcţionate echipaje ISU şi de la poliţia rutieră.

Cele 17 persoane aflate în microbuz s-au autoevacuat, dintre acestea una, o tânără care s-a lovit la mână, necesitând primul ajutor medical, conform viata-libera.ro.

 Niciuna dintre persoanele aflate în vehicul nu a avut nevoie să ajungă la spital. Toți pasagerii au fost preluați de un alt microbuz pentru a ajunge la destinație.

Poliția Rutieră a făcut primele cercetări la fața locului și va deschide totuși un dosar penal pentru vătămare coprorală din culpă, pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc accidentul.

Cel mai probabil, la răsturnarea microbuzului au contribuit carosabilul alunecos, viteza neadaptată și vântul puternic.

Codul galben care a intrat în vigoare de duminică seară, de la ora 18.00, și este valabil până marţi la ora 10.00 dimineaţă a adus intensificări ale vântului, polei, ninsori și, în unele zone, chiar viscol.

Citește și: A început școala în plin val de viroze. Cum se pot feri copiii de boli? Recomandările medicilor

Începând de astăzi, 8 ianuarie, temperaturile au scăzut drastic în urma intrării acestei mase de aer polar. Minimele vor atinge izolat -20 de grade Celsius, iar ninsorile vor acoperi mare parte din țară.

În sud și sud-est, vor fi și precipitații mixte și ploi, cu posibile ploi înghețate.


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.