UE dă 100 milioane euro pentru parcări sigure pentru șoferii de camion Recomandat

UE dă 100 milioane euro pentru parcări sigure pentru șoferii de camion

UE este a pregătit fonduri europene pentru a crea zone de odihnă mai sigure în Europa.

Astfel, Comisia Europeană a rezervat un fond de 100 de milioane de euro pentru a finanța zone de parcare sigure pentru camioane.

Potrivit UE, în prezent există în total 300.000 de locuri de parcare pentru camioane, dar doar 7.000 dintre acestea sunt certificate ca zone sigure. Aceasta reprezintă mai puțin de 3% din toate locurile de parcare pentru camioane.
Autoritățile pot solicita fonduri atât pentru a construi noi zone de odihnă, fie pentru a le moderniza pe cele existente.
Atât IRU, cât și Asociația Europeană a Șoferilor (ETF) au solicitat de mult UE să îmbunătățească condițiile din zonele de odihnă. Una dintre marile dorințe a fost crearea unor zone de odihnă sigure pentru camioane la fiecare 100 km de-a lungul așa-numitei rețele de drumuri TEN-T.

IRU: Vești bune pentru toată lumea
Această nouă finanțare UE pentru zone de odihnă sigure este o veste foarte bună pentru industria transporturilor rutiere, se arată în comentariul IRU.
Așteptăm cu nerăbdare o derulare rapidă a noilor proiecte de parcare și solicităm statelor membre să colaboreze îndeaproape cu părțile interesate pentru a solicita finanțarea venită din partea UE.

Detalii AICI

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.