Ucraina lansează un sistem electronic de fluidizare a traficului de camioane în vămi Recomandat

Ucraina lansează un sistem electronic de fluidizare a traficului de camioane în vămi

Ministerul Infrastructurii din Ucraina a anunțat că va lansa un serviciu electronic de organizare a fluxului de export. Sistemul va funcționat din octombrie la punctele de trecere a frontierei, a precizat ministrul adjunct al infrastructurii Mustafa Nayem.

„În prima etapă va fi lansat un proiect pilot la unul dintre punctele de control. În modul de testare, portalul web va funcționa cu posibilitatea de a intra obține un bilet de ordine din orice punct de ieșire. O aplicație mobilă va fi prezentată până la sfârșitul anului. Sistemul va asigura integrarea cu bazele de date vamale pentru prioritizarea mărfurilor. Sistemul va putea gestiona independent fluxurile de marfă în funcție de tipum mărfurilor, conform datelor din declarația vamală anterioară”, a spus el.

Potrivit lui Nayem, utilizarea e-queue va fi complet gratuită pentru transportatori.

„Fără vizite obligatorii în zonele de servicii. Nicio intervenție umană în sistem. Suntem conștienți de faptul că numai coada electronică nu rezolvă problema timpului de staționare a mărfurilor. Depinde numai de capacitatea punctelor de control la frontieră. Între timp, iarna se apropie. Staționarea la cozi pe șosea, în ger este, în primul rând, incomod, iar în al doilea rând, duce la costuri suplimentare pentru șoferi”, a explicat viceministrul.

 

Oficialul de la Kiev a subliniat că serviciul E-queue vă va permite șoferilor să economisească timp și să poată staționa într-o locație convenabilă până când le vine rândul la controlul vamal.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.