Trei morți și aproape 300 de răniți în Nairobi, unde un camion cu gaz a explodat Recomandat

Trei morți și aproape 300 de răniți în Nairobi, unde un camion cu gaz a explodat

Cel puțin trei oameni au murit și aproape 300 au fost răniți într-o explozie uriașă provocată de un camion care transporta gaz, în capitala Kenyei, Nairobi, scrie BBC. Un camion care transporta gaz a explodat în districtul Embakasi în jurul orei 23:30 (20:30 GMT), „provocând o uriașă minge de foc”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului. Locuințele, magazinele și mașinile din zonă au fost avariate. Un videoclip cu momentul exploziei arată incendiul uriaș care a izbucnit în apropierea blocurilor.

Anterior, guvernul a spus că explozia a avut loc la o fabrică de gaz. Nu se știe încă de ce a avut loc explozia. Șeful poliției din Embakasi, Wesley Kimeto, a declarat că printre cei care au murit în explozie se află și un copil, el exprimându-și îngrijorarea că numărul morților ar putea crește. Crucea Roșie din Kenya a declarat că a dus 271 de persoane la spital și a tratat alte 27 la fața locului. Isaac Mwaura Mwaura, purtătorul de cuvânt al guvernului, a declarat că o butelie de gaz a fost proiectată într-un depozit de haine care a luat foc.

Presa a scris că mulți dintre răniți au leziuni provocate de inhalarea fumului, iar printre ei sunt cel puțin 25 de copii. Unul dintre răniți, Boniface Sifuna, a povestit pentru Reuters cum încerca să fugă în momentul în care a fost ars de o canistră de gaz care a explodat: „A explodat chiar în fața mea, impactul m-a doborât la pământ, am fost cuprins de flăcări. Sunt norocos că am fost suficient de puternic pentru a scăpa”. James Ngoge, care locuiește vizavi de locul unde a avut loc explozia, a declarat pentru AFP că era în casă și că a auzit o explozie puternică. „La început, nu știam ce se întâmplă, a fost ca un cutremur. Am un magazin peste drum care a fost complet distrus”. Crucea Roșie din Kenya a declarat pe rețelele sociale că echipele sale „luptă neobosit cu flăcările”. Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat că locul exploziei a fost securizat și a fost înființat un centru de comandă pentru a ajuta la coordonarea operațiunilor de salvare.  (digi24)


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.