Tranzitul pentru transportul rutier de marfă este permis în Serbia pentru o perioadă de maximum 12 ore

Tranzitul pentru transportul rutier de marfă este permis în Serbia pentru o perioadă de maximum 12 ore

MINISTERUL DE EXTERNE informează depsre RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL ÎN SERBIA:

Începând cu 20 martie, nu mai este permisă intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Serbia, fiind închise traficului de persoane toate punctele de frontieră cu excepția cazurilor umanitare pentru care se obține o aprobare specială. Începând cu 24 aprilie,este permis accesul cetățenilor străini care dețin un permis de ședere temporară sau permanentă în Serbia.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRAFICUL:

Tranzitul pentru transportul rutier de marfă este permis pentru o perioadă de maximum 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Republicii Serbiei.
Începând cu 2 aprilie, a fost eliminată măsura escortării de către poliție a camioanelor de marfă. La punctele de frontieră la intrarea în Serbia șoferii vor primi harta care indică rutele de transport acceptate de Serbia pentru tranzitul de marfă. De asemenea, sunt puse la dispoziția transportatorilor 9 stații de alimentare cu combustibil deschise în regim 24/24, marcate TRANZIT. Lista stațiilor de alimentare care pot fi utilizate de transportatorii aflați în tranzit poate fi consultată la acest link: https://www.mgsi.gov.rs/en/aktuelnosti/list-petrol-stations-transit-routes-republic-serbia-operating-regime-00-24-hours-supply. Acestea dispun de spații de parcare, magazine alimentare, internet wi-fi etc.
Interdicția intrării pe teritoriul Serbiei nu se aplică transportului feroviar și rutier de marfă și navelor fluviale care transportă marfă către un port intern și echipajului aeronavelor a căror destinație finală se află pe teritoriul Serbiei sau care se află în tranzit. Tranzitul fluvial pe căile navigabile internaționale pe teritoriul Serbiei este limitat, în cazul navigației în amonte, la maximum 90 de ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei pentru barje și la 60 de ore pentru nave; în cazul navigației în aval este limitat la 72 de ore pentru barje și la 54 de ore pentru nave.
Au fost închise traficului, inclusive de marfă, unele puncte de frontieră care nu au program permanent. Punctele de frontieră între România și Serbia care au fost închise sunt următoarele: Valcani-Vrbica (rutier), Comlosu Mare- Nakovo (rutier), Foeni – Jasa Tomic (rutier), Naidas – Kaluderovo (rutier), Porțile de Fier 2 – Djerdap 2 (rutier), Moldova Veche – Golubac (fluvial), Svinița – Donji Milanovac (fluvial), Orșova – Tekija (fluvial), Porțile de Fier/Drobeta – Kladovo (fluvial), Jimbolia-Kikinda (feroviar). Consultați lista tuturor punctelor de frontieră care au fost închise temporar de autoritățile sârbe aici. În prezent sunt deschise, pentru fluxul dinspre Serbia spre România, punctele de trecere (Srpska Crnja-Jimbolia, Stamora Moravița, Porțile de Fier I).

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.