Transportul public trece de la „Transporturi” la Primăria București

Transportul public trece de la „Transporturi” la Primăria București

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, ordonanţa care desfiinţează Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti din subordinea Ministerului Transporturilor şi mută atribuţiile privind transportul public rutier în sarcina Primăriei Capitalei.

Proiectul de lege de aprobare a OUG 35/2018 are ca obiect de reglementare desfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti care funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor.

Totodată, se propune ca de la data desfiinţării acestei autorităţi atribuţiile referitoare la înfiinţarea, autorizarea, exploatarea, gestionarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public rutier de călători pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov să fie exercitate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de Consiliul Judeţean Ilfov, direct sau prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară.


De asemenea, se propune preluarea patrimoniului autorităţii de către Ministerul Transportului, preluarea personalului de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov.

Proiectul mai prevede finalizarea Proiectului CISMOB, proiect pe fonduri europene, în care este prezent AMTB, ca partener, care se va realiza tot de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfo

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping