Titularii de carnete care folosesc aplicaţia TIR-EPD au prioritate la vămile Albiţa şi Siret

Titularii de carnete care folosesc aplicaţia TIR-EPD au prioritate la vămile Albiţa şi Siret

Titularii de carnete camion care folosesc aplicaţia TIR-EPD vor avea prioritate la birourile vamale de frontieră Albiţa şi Siret, a anunţat, vineri, Autoritatea Vamală Română.

„Înţelegem implicaţiile timpilor de aşteptare la frontieră asupra activităţii transportatorilor rutieri, de aceea am fost şi suntem în permanenţă deschişi pentru un dialog constructiv în acest sens. Ca urmare a discuţiilor de azi (vineri, 28 iunie – n.red.), am stabilit că începând cu data de 1 august 2024, în cadrul unui proiect pilot iniţiat de autoritatea vamală, titularii de carnete TIR care folosesc aplicaţia TIR-EPD, pentru predeclararea electronică, vor putea să folosească artera dedicată AEO şi camioanelor goale la birourile vamale de frontieră Albiţa şi Siret” a declarat preşedintele Autorităţii Vamale Române, Marcel Mutescu, în urma unei întâlniri avute cu transportatorii.

„Preconizăm ca acest proiect pilot să fie implementat până la sfârşitul anului, după care vom evalua rezultatele şi vom decide asupra necesităţii extinderii acestei facilităţi şi la celelalte birouri vamale” a completat preşedintele AVR.

În cadrul discuţiilor au fost prezentate, de asemenea, principalele proiecte de modernizare de care au beneficiat deja o parte din birourile vamale de la frontierele de nord şi est, respectiv Siret, Albiţa, Sculeni şi Giurgiuleşti, inclusiv dotarea acestora cu sisteme de scanare cu raze X.

Participanţii au anunţat că vor continua să monitorizeze situaţia din punctele de trecere a frontierei şi vor avea întâlniri periodice pentru coordonarea provocărilor legate de activitatea transportatorilor rutieri.


IVECO eDAILY


CAMION FEST 2024
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.