Timișoara: Remorca unui camion pe post de morgă pentru decedații de COVID Recomandat

Timișoara: Remorca unui camion pe post de morgă pentru decedații de COVID

Spitalul Victor Babeș din Timișoara a făcut un contract de 81.000 de lei pentru ca morții de COVID să fie duși într-o semiremorcă de camion pe post de morgă. “E cea mai civilizată soluție”, explică managerul Cristian Oancea, argumentând că morga spitalului e mică. Remorca este plasată pe stadionul CFR și aici vin familiile celor decedați.

De câteva zile, morga Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a fost externalizată la 5 kilometri de spitalul din estul orașului, pe Stadionul CFR.

Aceasta a fost improvizată într-o semiremorcă frigorifică de camion, amplasată pe Stadionul CFR, chiar în fața gradenelor arenei. Aici, rudele și aparținătorii oamenilor care mor de COVID vin să-și identifice apropiații decedați.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), costul este unul însemnat pentru spital, care plătește 81.000 de lei pentru transportarea și depozitarea a 150 de persoane decedate. La acesta se adaugă un alt contract, cu aceeași firmă – SC Casa Funerară Octavian și Adi SRL -, pentru aceleași servicii funerare în cazul altor 20 de victime. (libertatea.ro)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.