Taxa de pod de la Feteşti, suspendată până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea.

Taxa de pod de la Feteşti, suspendată până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea.

Veste bună pentru cei care au drum spre mare. De la 1 iunie nu vor mai plăti taxa de pod de la Feteşti. Anunţul a fost făcut ieri de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Taxa va fi suspendată până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea, ca o compensaţie pentru disconfortul la care sunt supuşi şoferii. În minivacanţa de 1 Mai, în zonă s-au format cozi pe o distanţă de aproape 15 kilometri.

Podul peste braţul Borcea are o lungime de 970 de metri şi este un pod combinat de cale ferată şi şosea. Aici, sensul Constanţa - Bucureşti este închis. Şoferii sunt deviaţi pe o singură bandă pentru fiecare sens în parte. Şi nu o să fie o problemă numai în lunile de vară, lunile de foc. Este vorba şi despre minivacanţa care se apropie, peste 2 săptâmâni, 1 Iunie - Ziua Copilului, şi Rusaliile. Aşadar, un nou test al nervilor pentru şoferi.

Decizia de a suspenda taxa a fost anunţată de ministrul Transporturilor şi vine să mai calmeze nervii şoferilor care sunt obligaţi să suporte cozi interminabile din cauza unor lucrări care se tot prelungesc.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Noi am sperat că undeva la sfârşitul lunii iunie puteam să îl dăm în circulaţie, pare că se duce şi în luna iulie. Reparaţiile, eu sper să se termine până la început de august.

Pretul taxei de pod Feteşti – Cernavodă este stabilit în functie de tipul maşinii, dar şi de numărul de treceri. De exemplu, şoferul unui autoturism trebuie să plătească 13 lei, numai la dus. În caz contrar, amenda minimă porneşte de la 130 de lei.

 


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.