Țara europeană care va crește salariile șoferilor de camion cu 11% Recomandat

Țara europeană care va crește salariile șoferilor de camion cu 11%

Creșterea salariilor pentru aproximativ 50.000 de șoferi de camion din Austria - se va întâmpla începând cu data de 1 ianuarie 2022. Partenerii sociali au convenit asupra unui contract comun pentru 2023 și 2024. În 2024, creșterea salarială va crește cu aproape 11%.

Lipsa de muncitori calificați în industria transporturilor determină o creștere bruscă a salariilor pentru aproximativ 50.000 de șoferi de camion din Austria. Salariile din industria transportului de mărfuri vor crește cu 4,96% de la 1 ianuarie 2022, au anunțat Camera de Comerț Austriacă (WKÖ) și sindicatele. 

„Am realizat astfel un contract pe trei ani, care este esențial pentru planificarea pe termen lung a industriei”, a comentat președintele asociației comerciale WKÖ pentru transport de mărfuri, Günther Reder, cu privire la încheierea contractului colectiv. Dacă folosiți prognoza inflației pentru 2023 și 2024, salariile KV ar crește cu un total de 11 la sută în următorii trei ani”, a declarat Karl Delfs, secretarul federal al departamentului de drumuri din sindicatul Vida.

Industria logistică a fost mult timp preocupată de deficitul de șoferi de camion, iar pandemia corona a înrăutățit situația și mai mult. Gradul înalt ar trebui să ajute la menținerea angajaților și, de asemenea, la găsirea altora noi, potrivit Reder și Delfs. În plus, scopul gradului KV este de a „transmite un semnal conștient și puternic pentru angajați și de a le mulțumi pentru angajamentul lor în perioada Corona”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.