Sute de şoferi de camion, amendaţi pentru nerespectarea timpului de odihnă Recomandat

Sute de şoferi de camion, amendaţi pentru nerespectarea timpului de odihnă

Peste 200 de şoferi care conduc camioane de transport marfă au fost sancţionaţi în cadrul unei ample acţiuni derulate la nivel naţional, acţiune la care au participat mai multe instituţii şi care a vizat verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri generale şi mărfuri periculoase.

Poliţiştii rutieri au depistat, recent, şi un şofer de camion pe care îl suspectează că urca drogat la volan, pe numele lui fiind deschis dosar penal după ce în cabina camionului au fost găsite substanţe care par a fi droguri.

Peste 3000 de amenzi au fost aplicate transportatorilor de mărfuri pe cale rutieră în cadrul unei acţiuni derulate la 31 octombrie de către Direcţia Rutieră a Poliţiei Române, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, acţiune care a avut ca scop verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri generale şi mărfuri periculoase, pentru prevenirea şi combaterea oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranţa şi legalitatea acestor tipuri de transport.

„Poliţiştii rutieri au verificat 7.693 de autovehicule destinate transportului de mărfuri, fiind aplicate 3.061 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 256 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora şi 53 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012. De asemenea, 4 dintre acestea au fost pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 1175/2007 privind aprobarea normelor de efectuare a activităţii de transport rutier de mărfuri periculoase în România, 139 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative privind transporturile rutiere şi 2.552 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată, au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative”, a declarat comisarul-şef de poliţie Cristian Andrieş din cadrul Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române.
În timpul controalelor din 31 octombrie, poliţiştii au testat 3.887 de şoferi pentru depistarea celor aflaţi sub sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi au reţinut 76 de permise de conducere, dintre care 6 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi 43 pentru alte abateri.
„Un exemplu relevant este cel din data de 31 octombrie a.c., când un bărbat a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea o autoutilitară şi efectua transport de mărfuri pe DN 6, localitatea Remetea Mare, iar, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. Totodată, asupra conducătorului auto a fost descoperit un recipient din sticlă, în interiorul căruia se aflau substanţe susceptibile de a fi droguri. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a precizat reprezentantul Poliţiei Rutiere.
În urma acţiunii de control, au fost retrase 217 certificate de înmatriculare şi au fost dispuse 40 de măsuri de imobilizare a autovehiculelor şi 6 măsuri de suspendare a exercitării dreptului de utilizare a autovehiculului. Totodată, au fost constatate 17 infracţiuni, dintre care 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive şi 11 pentru alte fapte.
Inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au verificat 649 de autovehicule destinate transportului de mărfuri, fiind aplicate 191 de sancţiuni contravenţionale, 125 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora şi 34 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012. De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 1175/2007 privind aprobarea normelor de efectuare a activităţii de transport rutier de mărfuri periculoase în România, 30 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative, fiind dispuse 23 de măsuri de imobilizare a autovehiculelor.


SCHMITZ OKTOBERFEST 2023


AIC DEALER OTOKAR

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.