Șoferul de camion care a ucis un bebeluș român de 4 luni, în Bulgaria, a fost condamnat Recomandat

Șoferul de camion care a ucis un bebeluș român de 4 luni, în Bulgaria, a fost condamnat

Tribunalul districtual din Iambol l-a găsit vinovat și l-a condamnat pe șoferul turc de 60 de ani, Cemil Kababdja, la 4 ani de închisoare, după ce acesta a provocat o tragedie pe centura orașului Elhovo. O mamă româncă și-a pierdut atunci bebelușul de doar 4 luni, scrie site-ul de știri DNES.

Accidentul extrem de grav a avut loc pe 13 octombrie 2021, când Mercedesul condus de o româncă în vârstă de 28 de ani, înmatriculat în Italia și în care se mai aflau cei doi copiii ai ei, un bebeluș de 4 luni și un băiețel de 2 ani, a fost lovit de camionul condus de șoferul turc, care a intrat pe contrasens, într-o curbă.

În cadrul anchetei s-a stabilit că șoferul conducea un camion cu o semiremorcă atașată pe un drum ud, dar extrem de vizibil marcat.

Camionul a intrat însă într-o viraj la dreapta cu o viteză de 87 km/h, deși limita de viteză în acest tronson este de 50 km/h.

Din cauza vitezei excesive, șoferul a pierdut controlul autocamionului, care la capătul virajului a intrat complet pe banda de circulație din sens opus.

În impactul frontal care a urmat, un bebeluș de 4 luni a murit, iar mama lui, de 28 de ani, și fratele, de 2 ani, au fost transportați la spital cu răni multiple.

Dosarul a trecut prin procedura simplificată, după recunoașterea vinovăției, prin urmare pedeapsa șoferului turc a fost redusă cu o treime.

Decizia magistraților de district nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel din Burgas.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.