Șoferii vor fi anunțați prin email cu o lună înainte de expirarea rovinietei Recomandat

Șoferii vor fi anunțați prin email cu o lună înainte de expirarea rovinietei

Persoanele care dețin roviniete vor fi anunțate, prin e-mail, legat de expirarea ei. Noutatea a fost introdusă prin Ordinul MTI nr. 365/2022, pentru a reduce numărul amenzilor aplicate, dar și pentru a crește încasările la buget.

Notificarea va fi transmisă doar în cazul rovinietelor cu valabilitate egală sau mai mare de 30 de zile. Măsurile cuprinse în ordinul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii se vor aplica din 27 aprilie.

Șoferii își pot da acordul de a fi notificați în legătură cu data expirării rovinietei furnizând adresa de e-mail la cumpărarea acesteia, potrivit Digi24.

Distribuitorii autorizați au obligația de a implementa, în termen de maximum șase luni de la intrarea în vigoare a ordinului, modificările necesare astfel încât, la emiterea rovinietelor să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei.

"Am venit cu această facilitate a anunţării prin e-mail a celor care îşi achiziţionează roviniete. Trebuie să precizez că rovinietele pentru care se vor face aceste anunţuri pe e-mail sunt cele care depăşesc o durată de 30 de zile. De fapt, cele egale cu 30 de zile sau mai mari de 30 de zile", spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Potrivit legislației din România, în cazul în care un șofer circulă fără rovinietă, autoritățile îl pot sancționa în termen de cel mult patru luni.

Este important de știut că după depășirea acestui termen, fapta se prescrie. Până în 2018, prescrierea intervenea în șase luni de la săvârșirea faptei, nu în patru, ca acum scrie avocatnet.ro.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.