ȘOFERII ies în stradă la Iași

ȘOFERII ies în stradă la Iași

Reprezentanţi ai angajaţilor Societăţii de Transport Public Iaşi au participat, miercuri, la o discuţie cu conducerea companiei, după ce au anunţat că vor declanşa o acţiune de protest, nemulţumiţi de cuantumul salariilor, care, după noile reglementări legale, sunt la nivelul celui minim pe economie. 

"Am avut discuţii cu reprezentanţii angajaţilor, care reprezintă un grup de şoferi de la secţia 1. Ei au vrut să ştie graficul privind creşterile salariale şi care e viitorul acestei companii. Le-am ascultat doleanţele. Pe 1 februarie s-au mărit cu 20 la sută salariile astfel încât să nu piardă în urma reformei fiscale. În etapa a doua s-au majorat salariile minime, conform noii legislaţii. Normal că nu le-a convenit celor cu experienţă. Urmează să rezolvăm această problemă. Acum nu se poate face o majorare salarială deoarece nu a fost aprobat proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli. Nu au cerut un procent, ci doar să se respecte ierarhiile care au fost înainte de introducerea majorării salariului minim", a declarat, la ieşirea de la prima rundă de discuţii, directorul Societăţii de Transport Public Iaşi, Cristian Stoica. 

La rândul său, liderul sindicatului din instituţia de transport public, Vasile Sandu, a declarat că demersul colegilor nu are temei legal, motivând că, înainte de demararea protestelor, sunt necesare negocieri cu angajatorul. Potrivit acestuia, urmează ca sâmbătă să fie organizată o nouă rundă de discuţii. 

"Demersurile făcute de o serie de şoferi şi vatmani de la noi, din punct de vedere al legislaţiei nu este legal. Supărarea lor însă este justificată. În momentul în care a crescut salariul minim la 1.900 s-a creat acea discrepanţă între un necalificat şi o persoană cu răspundere, cum este, de exemplu, un vatman, un şofer, un mecanic. Acest neajuns a atins un punct critic. Au spus "ori ne daţi salariile mărite până mâine, pe 15, sau intrăm în grevă generală". Nu aveam cum să autorizez asemenea atitudini. Trebuie urmaţi nişte paşi înainte de a declanşa protestele. De aceea am venit la discuţii. Respectăm paşii, unitatea face calcule. Sâmbătă, la ora 10,00 vom avea o nouă întâlnire", a declarat pentru AGERPRES Vasile Sandu, liderul sindicatului din cadrul Societăţii de Transport Public Iaşi. 

La întâlnirea de miercuri au luat parte şi primarul Mihai Chirica, viceprimarul Radu Botez şi consilieri locali. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.