Șoferii de camion pot învăța pentru examenul de permis (proba teoretică) „la distanță” Recomandat

Șoferii de camion pot învăța pentru examenul de permis (proba teoretică) „la distanță”

Formarea șoferilor urmează să devină mai digitalizată, a anunțat Ministerul Federal pentru Digital și Transporturi și Ministerul Federal de Interne din Germania.

Potrivit unui document ce va fi aprobat, în caz de urgență (cum a fost pandemia de coronavirus), lecțiile de teorie ar trebui să poată avea loc online.

Volker Wissing, ministrul federal pentru digital și transport, explică: „Vrem să facem țara noastră mai modernă și mai digitalizată. Prin noul nostru regulament pentru obținerea permisului de conducere, profităm de oportunitățile oferite de digitalizare și creăm condițiile pentru ca, în cazuri excepționale, statele federale să permită școlilor de șoferi să ofere lecții de teorie online. Acest lucru permite viitorilor șoferi să nu se mai deplaseze, reduce contactele și le permite șoferilor să se pregătească în mod optim pentru permisul de conducere, în ciuda pandemiei. O țară modernă are nevoie de pregătire modernă a șoferilor - acesta este un pas important!". 

Concret, aceasta înseamnă:

Conceptul, care a fost deja discutat cu statele federale, prevede condiții-cadru naționale uniforme în care autoritățile pot permite, prin excepții, lecții de teorie digitalizată în școlile de șoferi. În cazuri excepționale justificate, în care lecțiile față în față în școlile de șoferi nu sunt posibile, autoritățile ar trebui să aibă posibilitatea de a elibera autorizații pentru lecțiile digitalizate. 

Sisteme moderne de asistență pentru șofer la proba practică

Regulamentul conține reglementări astfel încât utilizarea sistemelor moderne de asistență pentru șofer să poată fi luată în considerare și la proba practică. 

Perioadele de interdicție pentru repetarea unui test pentru permisul de conducere vor fi prelungite dacă testul nu a fost promovat din cauza unui act de fraudă. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.