Șoferii de camion pot intra în Austria fără certificat COVID doar dacă nu opresc, nu încarcă/descarcă

Șoferii de camion pot intra în Austria fără certificat COVID doar dacă nu opresc, nu încarcă/descarcă

Austria introduce de la 1 noiembrie certificatul verde și pentru a merge la locul de muncă, acolo unde în birou există mai mult de o persoană. În țară se solicită deja documentul pentru a intra în restaurante, la cinematografe, teatre sau pe stadioane.

Certificatul verde arată că persoana respectivă s-a vaccinat sau a trecut prin boală.


Între 1 şi 14 noiembrie se stabileşte o perioadă de tranziţie în care toţi cei care lucrează şi nu au certificat vor trebui să poarte permanent o mască sanitară FFP2. Măsura se aplică tuturor lucrătorilor care intră în contact cu alte persoane la locul de muncă, inclusiv în spaţiile comune sau la cantine, fiind însă excluşi cei care lucrează de acasă sau care sunt singuri, precum şoferii de camioane.

 Șoferii de camion nu trebuie să prezinte certificat verde doar dacă sunt în tranzit

Potrivit Ministerului Afacferilor Externe este permis în regim permanent tranzitul, fără oprire (înnoptare), cu excepția opririlor absolut esențiale, al cetățenilor pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state.

Este obligatorie prezentarea, la cererea autorităților, de către toate persoanele care tranzitează Austria, a dovezilor care să ateste ieșirea de pe teritoriul austriac și asigurarea intrării în statul de destinație (rezervări la hotel/tren/autobuz/avion, documente justificative privind domiciliul/rezidenţa/dreptul de şedere, proprii sau ale membrilor de familie, după caz: certificate de căsătorie etc., contracte de muncă, orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

 Detalii AICI

Amenda pentru cei care nu prezintă certificatul verde este de 500 euro.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.