Șoferii de camion nu mai au nevoie de Permisul de acces Kent între UE și Marea Britanie Recomandat

Șoferii de camion nu mai au nevoie de Permisul de acces Kent între UE și Marea Britanie

Transportatorii nu vor mai avea nevoie de un permis de acces Kent pentru a călători între Marea Britanie și UE începând cu această lună, deoarece comerțul revine la niveluri normale. Permisul de acces Kent (KAP) a fost eliminat începând cu 20 aprilie 2021, deoarece întârzierile la punctele de control s-au diminuat.

Aceasta se întâmplă deoarece volumele de marfă tranzitate între Marea Britanie și UE continuă să se afle la niveluri normale, cele mai recente date arătând o creștere de 46% a exporturilor în februarie. KAP-urile au contribuit la evitarea întârzierilor la frontieră, asigurându-se că șoferii de camioane au documentele în regulă, acest aspect permițându-le să se deplaseze rapid prin porturile Regatului Unit.


În luna ianuarie 2021, peste 80% dintre transportatorii care nu sunt din Marea Britanie s-au conformat obligativității KAP, ultimele date arătând că respectarea medie a obligativității KAP este de 86%.
Eliminarea KAP pe 20 aprilie 2021 va însemna mai puține documente pentru transportatori, ceea ce va face mai rapidă și mai ușoară trecerea frontierei, sprijinind în continuare fluxul de mărfuri din Marea Britanie în Europa.


Kent Resilience Forum a anunțat, de asemenea, eliminarea barierei mobile pe 24 aprilie 2021. Conceput pentru a permite traficului de pe M20 să continue în ambele direcții, bariera a fost esențială pentru menținerea drumurilor deschise și a circulației în timp ce transportatorii se adaptau noilor cerinte de la frontieră.


Transportatorii vor avea acces continuu la asistență privind cerințele/documentele de frontieră la oricare dintre cele 46 de puncte de informare și consiliere din Marea Britanie, cele mai aglomerate fiind planificate să rămână în funcțiune cel puțin până în august. Până în prezent, punctele de consiliere au ajutat la pregătirea a peste 200.000 de transportatori pentru a se adapta la noile cerințe de frontieră de când au fost deschise pentru prima dată în noiembrie 2020.

Sursa AICI.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.