Șoferii care rămân cu motorul pornit în timp ce staționează vor fi amendați Recomandat

Șoferii care rămân cu motorul pornit în timp ce staționează vor fi amendați

Iniţiativa legislativă de interzicere a staţionării maşinilor cu motorul pornit în oraşe şi municipii este adoptată în mod tacit de Senat, ca urmare a depăşirii termenului de dezbatere. Comisiile de specialitate nu i-au mai întocmit un raport suplimentar de respingere după ce Guvernul a transmis Parlamentului că susţine iniţiativa.


Proiectul prevede interzicerea „staţionării autovehiculelor cu motorul termic pornit în oraşe şi municipii”, cu excepţia autovehiculelor care sunt autorizate să utilizeze semnale semnalele speciale de avertizare luminoase (ambulanţă, pompieri, poliţie etc.), vehiculelor de transport marfă care necesită putere de la motor pentru funcţionarea refrigerării. şi a celor care utilizează activ echipamente hidraulice/mecanice, cum ar fi camioane de transport ciment, compactoare. Nerespectarea obligaţiei de a opri funcţionarea motorului termic când un autovehicul se află în staţionare voluntară ar urma să fie sancţionată cu amenda minimă prevăzută în clasa I de sancţiuni, respectiv cu două sau trei puncte-amendă.
Iniţial, comisiile de specialitate ale Senatului au întocmit un raport de respingere a proiectului, invocând chiar un punct de vedere negativ al Ministerului Mediului, dar înainte de a fi votat în plen, în urma solicitării PSD, proiectul a fost retrimis la comisii pentru un raport suplimentar.


Ulterior, comisia juridică, una din cele două comisii care întocmesc raportul pentru plen a votat un raport suplimentar tot de respingere a iniţiativei, deşi între timp Ministerul Mediului şi-a schimbat poziţia. Între timp, Guvernul a adoptat un punct de vedere de susţinere a iniţiativei legislative, formulând o serie de propuneri pentru clarificarea prevederilor, precum menţionarea tuturor tipurilor de autovehicule exceptate şi stabilirea amenzii prevăzute în clasa a II-a de sancţiuni, respectiv sancţiunea complementară a aplicării a 3 puncte de penalizare, aşa cum, se aplică în toate cazurile de staţionare neregulamentară.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.