Șofer român de camion ucis de un coleg olandez. Tot el a fost găsit vinovat de propria moarte Recomandat

Șofer român de camion ucis de un coleg olandez. Tot el a fost găsit vinovat de propria moarte

Un tribunal din Eindhoven a stabilit că un camionagiu olandez, care a lovit cu mașina și a ucis un șofer român de TIR e aproape nevinovat.

Procuratura a cerut pentru el o pedeapsă de închisoare cu executare, dar Curtea de Apel a confirmat primul verdict: 90 de ore de muncă în folosul comunității. În plus, pedeapsa complementară a fost de interdicție de a conduce un an.

Românul ucis în accident avea 53 de ani și judecătorul care a analizat cazul a spus că e vorba despre un proces în care nu există învingători.

„Nu există un singur vinovat, există circumstanțe clare că victima e și ea vinovată, mergea printr-un loc unde nu avea ce să caute, era întuneric, nu putea fi văzută”, se arată în motivarea sentinței. Lucrurile șoferului român au fost împrăștiate pe șosea.

Mai mult, chiar dacă după accident olandezul nu a oprit și a continuat să conducă, ducându-se acasă, instanța a găsit explicații legale pentru fuga de la locul impactului. La patru ore după tragedie, șoferul, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat la poliție. (libertatea.ro)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.