Șofer român de camion, condamnat pentru neplata taxei de autostradă. Cum proceda

Șofer român de camion, condamnat pentru neplata taxei de autostradă. Cum proceda

Fraudarea taxei de autostradă în Franța – Un șofer român cu domiciliul în Spania a găsit un sistem prin care să plătească foarte puțini bani la taxele de autostradă.

Schimba tichetele de taxare cu alți șoferi într-o zonă de deservire a autostrăzii accesibilă în ambele sensuri. Acum este obligat să plătească o amendă și să restituie societății de autostrăzi profitul pierdut.

Conform societății de autostrăzi, prejudiciul creat de român este de circa 10.000 de euro. Bărbatul a fost prins la începutul lunii noiembrie la punctul de taxare Villars-sous-Ecot, de pe A 36, unde a făcut aceeași manevră.

Timp de aproape doi ani, el a călătorit în mod regulat din Spania în Germania. Pentru a reduce costurile se ducea într-o zonă de odihnă, accesibilă în ambele sensuri, și schimba tichetul de taxare cu un șofer care circula pe sens opus.

Cu ajutorul acestei metode, binecunoscută în rândul șoferilor internaționali, inculpatul a parcurs aproape gratis distanțe mari.

Tribunalul Penal din Besançon l-a condamnat miercuri, 17 mai, la o pedeapsă de 2 luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 2.000 de euro, plus 8.500 de euro de plătit societății de autostrăzi pentru recuperarea prejudiciului. Însă şoferul a plecat uşurat din sala de judecată, instanţa a decis să-i returneze camionul, care fusese confiscat. Aceasta era principala sa preocupare. (ziarulromanesc.de)


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA


ETC IVECO GALATI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.