Șofer român de camion, condamnat la închisoare după ce a încercat să răpească un copil Recomandat

Șofer român de camion, condamnat la închisoare după ce a încercat să răpească un copil

Un șofer român de camion a fost condamnat miercuri, 3 aprilie 2024, la un an de închisoare. În ziua de Paște, acesta a încercat să răpească un copil din magazinul din stația Avia din Antran, Franța.

Filmul care defilează pe ecranul din sala de judecată a Tribunalului Penal din Poitiers miercuri, 3 aprilie 2024, durează doar 30 de secunde. Începe cu un copil foarte mic într-un magazin dintr-o benzinărie, înconjurat de o mulțime de adolescenți și adulți.

Dintr-o dată, un bărbat se apropie de el și îl mângâie pe cap, apoi îl ia de mână și se îndreaptă spre ieșire, împingându-l ușor pe copil în spatele său. O mulțime se adună, iar răpitorul și victima sa sunt arestați în momentul în care se pregătesc să părăsească magazinul.

Un angajat dă alarma

Scena a avut loc în ziua de Paște, în ziua de Paște, în zona de odihnă Avia din Antran. Era exact ora 14.40, iar magazinul era plin, mai ales că afară ploua torențial. Băiețelul, în vârstă de 5 ani și jumătate, făcea parte dintr-un grup de 31 de tineri fotbaliști și cei 15 însoțitori ai lor, veniți din Seine-et-Marne pentru a participa la un turneu de fotbal.

Băiețelul nu face parte din echipă: este echipa fratelui său mai mare. Bunica lor, care îi însoțea, a fost autorizată să-l ia pe băiețel cu ea. Unul dintre angajații magazinului a observat manevra și a dat alarma.

Un șofer în vârstă de 47 de ani

Câteva minute mai târziu, răpitorul, un șofer de camion român în vârstă de 47 de ani, a fost arestat de poliție în camionul său, care se oprise în zona de odihnă din cauza weekendului prelungit. Acesta era destul de beat (1,25 mg/litru de aer expirat). Chiar înainte de a fi interogat, el a declarat că intenționa să "ducă băiețelul înapoi la fiica sa", care are aceeași vârstă și locuiește în România cu mama sa.

La audierea de miercuri, bărbatul, care nu vorbește un cuvânt de franceză, a insistat că nu a făcut astfel de remarci. Însă interpretul care îl însoțește de când a fost arestat preventiv a confirmat că da.

Inculpatul repetă la nesfârșit că nu a avut intenții rele
Până la încheierea procesului în înfățișare imediată, intențiile bărbatului de patruzeci de ani au rămas neclare. Inculpatul a evitat toate întrebările, repetând de douăzeci sau treizeci de ori: "Nu am avut intenții rele". În fața martorilor și apoi a anchetatorilor, el a susținut că a vrut doar să dea un pachet de dulciuri acestui băiețel pe care "îl plăcea".

Avocatul mamei victimei, care nu a făcut deplasarea de la Poitiers, și procurorul au fost bucuroși să le precizeze judecătorilor că în locul în care răpitorul și victima sa au fost opriți, între toalete și Brioche Dorée, nu exista niciun ghișeu de dulciuri. "Este îngrijorător", a spus președintele instanței.

Mai degrabă moartea decât închisoarea
Procurorul general a recunoscut că nu are "nicio dovadă pentru a spune ce s-a întâmplat". Dar, în opinia ei, nu există nicio îndoială că tentativa de răpire a fost comisă. Ea a cerut o pedeapsă de doi ani de închisoare.

În cele din urmă, judecătorii au pronunțat o pedeapsă de un an de închisoare, cu mandat de aducere și interdicția de a părăsi teritoriul francez timp de zece ani. Șoferul ascultă calm traducerea, apoi se adresează judecătorilor: "Nu sunt de acord cu decizia dumneavoastră. Prefer să mor decât să merg la închisoare.

Sursa AICI


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.