Șofer român de camion a murit după ce a intrat pe contrasens și a lovit alt camion Recomandat

Șofer român de camion a murit după ce a intrat pe contrasens și a lovit alt camion

Tragedia a avut loc luni, 20 noiembrie, la ora 16.45, pe drumul spre Toulouse, în apropiere de Douzens. Unul dintre cele două TIR-uri a traversat banda centrală și a intrat în coliziune cu camionul care circula din sens opus. Unul dintre șoferii români a murit, iar celălalt se află în stare gravă. A61 a fost închisă circulației pe direcția Narbonne-Toulouse pentru cea mai mare parte a nopții, în timp ce traficul a fost restricționat la o bandă pe cealaltă direcție în timpul operațiunilor de salvare.

Alerta a fost dată luni, 20 noiembrie, la ora 16.45: un accident în care au fost implicate două autovehicule de mare tonaj a avut loc pe autostrada A61, pe sensul Narbonne-Toulouse.

Potrivit informațiilor noastre, TIR-ul care se îndrepta spre Narbonne a traversat rezervorul central din motive care nu au fost încă clarificate, intrând în coliziune cu un camion care circula spre Toulouse. În urma impactului, acesta din urmă a fost aruncat pe marginea drumului și a luat foc, în timp ce celălalt a fost imobilizat pe o bandă de circulație, scrie ladepeche

Un șofer român a murit

Când a fost anunțat de incident, centrul departamental de operațiuni de pompieri și salvare a trimis vehicule rutiere de urgență și două autocisterne de pompieri forestieri de la Puichéric, una de la La Redorte și o a patra de la Lézignan.

Echipele Smur au fost, de asemenea, la fața locului pentru a acorda primul ajutor de urgență.

Din păcate, unul dintre șoferi, un cetățean român, a murit. Celălalt, un francez, se află în stare gravă, dar prognosticul său nu îi pune în pericol viața.

Pe lângă serviciile de urgență implicate în salvarea victimelor, pompierii au lucrat, de asemenea, pentru a împiedica propagarea flăcărilor la vegetația din jur, pe marginea autostrăzii.

Traficul a fost grav perturbat

În urma acestui accident, autostrada A61 a fost imediat întreruptă în direcția Toulouse. Instrucțiunile lui Vinci au fost următoarele:

În direcția Narbonne-Toulouse, ieșirea era obligatorie, iar intrarea era interzisă la Lézignan.

În direcția Toulouse-Narbonne, traficul a fost restabilit rapid, dar pe o singură bandă în zona accidentului. Era în continuare recomandată ieșirea la Carcassonne Est.

În sfârșit, pe A9 în direcția Toulouse, vehiculele grele de marfă erau obligate să iasă și aveau interdicție de intrare la stația de taxare Narbonne Sud.

La ora 19.00, pe A61, erau blocaje de 5 km spre Toulouse și de 2,5 km spre Narbonne.

În direcția Toulouse, autostrada a fost întreruptă cel puțin o parte din noaptea de luni 20 spre marți 21 noiembrie. După organizarea serviciilor de salvare a victimelor și stingerea incendiului, Vinci autoroute a început să tracteze camioanele pentru a elibera benzile de circulație.

Jandarmii au fost, de asemenea, la fața locului. Aceștia au asigurat siguranța operațiunii. Și, bineînțeles, au demarat ancheta pentru a determina cauzele acestei ultime tragedii rutiere.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.