Șofer român de camion a condus 34 de ore fărtă odihnă. Poliția germană l-a prins! Recomandat

Șofer român de camion a condus 34 de ore fărtă odihnă. Poliția germană l-a prins!

În timpul unui control al camioanelor pe autostrada A10, luni dimineață, poliția a prins în plasă un pește deosebit de mare! Un șofer român nu își respecta timpii de conducere de săptămâni întregi. În loc de un maxim de nouă ore pe zi, acesta conducea mai mult de 24 de ore la rând! Într-un caz chiar 34 de ore.

Luni, poliția din Brandenburg a instituit un punct de control în parcarea Krämerforst de pe autostrada A10 (districtul Oberhavel) începând cu ora 8 dimineața.

Accentul a fost pus de fapt pe verificarea transporturilor de deșeuri. Cu toate acestea, poliția rutieră a verificat, de asemenea, timpii de conducere și perioadele de odihnă ale șoferilor. Un șofer de camion român a ieșit în evidență în mod special. Bărbatul plecase duminică din Franța la ora 14.00 și apoi a traversat Belgia până în Germania. A ajuns acolo luni dimineața în jurul orei 4.00 - fără nicio pauză.

„Colegii noștri au verificat apoi ultimele 28 de zile”, spune Joachim Lemmel, purtător de cuvânt al Direcției de Poliție din Nord. Polițiștii au fost uimiți pentru că bărbatul, care călătorea în principal în Polonia, Belgia, Spania, Franța și Germania, încălca constant regulile.

De mai multe ori, peste 20 de ore la volanul unui camion

În mai multe rânduri, el a stat la volan mai mult de 24, 25 sau 26 de ore, a continuat purtătorul de cuvânt. Durata maximă zilnică de conducere este de 9 ore. De asemenea, este permis să se conducă timp de 10 ore de două ori pe săptămână. Conducerea pentru mai mult de 24 de ore ar duce la o amendă de puțin sub 2 000 de euro.


Punctul negativ, însă, a fost o călătorie de 34 de ore! „Șoferul a luat doar două pauze. Dar apoi pentru nu mai mult de două ore”, a continuat purtătorul de cuvânt. Bărbatului i s-a ordonat să ia imediat o perioadă de odihnă la punctul de control.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.